T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / BEŞİKDÜZÜ - Beşikdüzü Anadolu Lisesi

Kariyer ve Mesleki Danışmanlık Hizmetleri

 Öğrencilerimiz 10. Sınıf Eğitim-Öğretim döneminde dünya literatüründe kabul görmüş standart meslek eğilim belirleme envanterlerinden oldukça geçerli ve güvenilir sonuçlar veren kişilik ve mesleki özellikleri ölçümleyen online testlere yönlendirilirler.  Bunun sonucunda kişilik özellikleri ile birlikte mesleki uyumlarının farkına varan bireyler, yaşamlarını şekillendirme adına daha bilinçli hareket edebilmektedirler.  Bu noktada rehberlik servisi olarak sürecin doğru yürütülmesine ve kişinin kendi vizyonunu oluşturmasında katkı sağlamak asıl hedefimizdir.

 

·  Kariyer Günleri etkinlikleri yapılarak öğrencilerin farklı meslek alanlarını ve kendilerini tanımaları, farklı alanlarla ilgili bilgi edinmeleri ve kendilerine uygun meslekleri seçebilmeleri için farklı üniversitelerden öğretim üyeleri ve farklı mesleklerden, konusunda uzman meslek elemanları davet edilerek öğrencilerle buluşturulur.

·   Mesleklerin ve üniversitelerin daha yakından tanıtılabilmesi için üniversite gezileri düzenlenmektedir.

·   Önceki dönem mezunlarının iş tecrübelerinden hem kurum içinde hem de mesleğin icra edildiği ortamda çeşitli gözlemlerin gerçekleştirilebilmesi için gerekli planlama ve düzenleme rehberlik ve psikolojik danışmanlık servisince yapılır.

·   Bunların yanı sıra öğrenci belirlediği alan hakkında bireysel görüşmeler talep edebilir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.10.2023 - Güncelleme: 16.10.2023 13:47 - Görüntülenme: 67
  Beğen | 0  kişi beğendi